به گزارش گروه خبر خبرگزاري برنا، دکتر سيد ابوالحسن امامي افزود: ايران به علت تعداد جراحي هاي زيبايي نسبت به جمعيت خود ، در زمره سه کشور اول دنيا قرار دارد.


وي با اشاره به اينکه اکثر مردم تحت تاثير تبليغات ، مبادرت به انجام دادن جراحي هاي زيبايي مي کنند گفت: 10 درصد شکايات اعلام شده از آمار بالاي شکايات مربوط به جراحي زيبايي بيني ، مربوط به جراح پلاستيک و 90 درصد بقيه مربوط به تکنسين ها و پزشکان رشته هايي است که بدون داشتن تخصص لازم به حوزه جراحي پلاستيک ورود کرده اند.


 امامي درباره تفاوت قيمت جراحي زيبايي بيني افزود: تعرفه اين جراحي ها توسط وزارت بهداشت مشخص شده است و کد ستاره دار دارد و معمولا قيمت عمل زيبايي بيني توسط يک جراح متبحر حدود 10 تا 122 ميليون است .


وي گفت: در زمينه عمل زيبايي بيني بارها ديده شده است که تکنسين هاي اتاق عمل با يک پزشک قرارداد مي بندند به اين صورت که بيمار را با نام پزشک جذب کنند و خود آنها عمل زيبايي بيني را براي بيمار انجام دهند و يک درصدي از درآمد خود را به آن پزشک پرداخت کنند بنابراين جراحي هايي با اين شيوه با قيمت پايين تر و ريسک بالاتر انجام مي شود .


 امامي با اشاره به تبليغات گسترده و گاها نامناسب در رسانه ها افزود:300 جراح پلاستيک درکشور وجود دارد که 100 نفر از انها در تهران و بقيه در شهرستانها هستند ، باتوجه به اين حجم زياد جراح بيني و اين تعداد جراح پلاستيک مي توان دريافت که تا چه حد پزشکان ديگر حوزه ها در اين جراحي دست دارند.


وي همچنين به نقش موثر رسانه ها بويژه صدا و سيما در ارتقاي آگاهي و سواد سلامت مردم اشاره کرد و گفت: از آنجاکه صدا و سيما بعنوان يک منبع معتبر براي مردم است نبايد از يک متخصص گوش و حلق و بيني در برنامه اي استفاده و در زير نويس معرفي از او بعنوان جراح زيبايي ياد کند.


وي افزود: مردم نيز بايد قبل از هر عمل زيبايي بيني با مراجعه با سايت نظام پزشکي نام پزشک مورد نظر را جستجو کنند و از تخصص وي مطمئن شوند.


 امامي همچنين به تبليغات نامناسب ساکشن چربي تحت عنوان ليزر ليپوليز اشاره کرد وگفت : درصد شکايات در اين زمينه نيز بالا رفته است چرا که نبود تخصص در اين حيطه سبب شده است ميله اي که براي خروج چربي بکارمي رود ، معده ، روده يا کبد مراجعه کننده را سوراخ مي کند و پس از گذشت چندين ماه و مراجعه به بيمارستان ها ، برخي به فوت منجر شده است .


رئيس انجمن جراحان پلاستيک و زيبايي با انتقاد از اينکه امار دقيقي از فوت در اين جراحي ها وجود ندارد گفت:چند سال پيش اعلام شد که در يکسال 50 نفر به علت ساکشن جان خود را از دست دادند اين در حاليست که در امريکا که جمعيت بيشتري نسبت به کشور ما دارد اين آمار 3 درصد بوده است .


وي افزود: تصور مردم از ليپوليزر براي کاهش وزن اشتباه است و اين وظيفه پزشکان است که اطلاع رساني درست داشته باشند و مراجعه کنندگان هم قبل از هرکاري تحقيقات لازم را انجام دهند و تحت نظر متخصص همان حوزه کار مورد نظر را انجام دهند.


اين فوق تخصص جراحي پلاستيک خاطر نشان کرد: ليپو ليزر براي کاهش وزن نيست و ربطي به چاقي ندارد بلکه براي کاهش چربي هاي موضعي و افراد با شرايط خاص است .


دکتر امامي درباره افزايش يا کاهش اعمال عمل زيبايي بيني گفت : در پنج تا شش سال پيش، شيب صعودي عمل زيبايي بيني را داشته ايم اما سال گذشته اين آمارتا حدودي نزولي بوده است.


وي در بخش ديگري از سخنانش به توانايي و خدمات جراحان پلاستيک در ديگر بخش ها اشاره کرد و گفت: جراحان پلاستيک تنها در زمينه زيبايي فعاليت نداشته اند بلکه مي توان به خدمات انها در جنگ تحميلي و ارائه خدمات ترميمي همگام با علم روز دنيا به مجروحان اشاره کرد .


امروزه نيز در بخش ترميم، اعضاي مصدومان سوانح و تصادفات باجراحيهاي ميکروسکوپي بهترين خدمات را در اين حوزه انجام مي دهند.



مطالب مرتبط:


راينوپلاستي


رينوپلاستي


عمل بيني استخواني


عمل بيني کج


عمل بيني گوشتي


انحراف تيغه بيني